View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Jan 23, 2018 1:10 pm



Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 EB789320 Now located outside 
Author Message
User avatar

Joined: Sun Nov 24, 2013 5:14 pm
Posts: 426
Sorry to hear that... What happened to 30 days? No base numbers? Wonder why it died? Me too... MayBe... Wore it out in the "land of the big wind"? We'll never know.

Your reads were looking good until you changed it...

..Recon they (the manufacturers) don't know what their a doin???

... we aught to fix em for them...

Naught into naught equals naught times naught equals naught :-)

Damn...

Trying to help...




EB789320 wrote:
Received my new Holmes filtration system as other unit died. Have reattached the geiger to the filtration unit as of 12/12/2014 at 5:52PM CT.

Best,

_________________
LP / http://lamarsworldmall.com/weather

View my other posts here:
https://www.netc.com/bb/search.php?keyw ... mit=Search


netc.com (donate will ya?)...


Fri Dec 12, 2014 8:22 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Nov 01, 2013 1:07 pm
Posts: 125
Location: St. Charles, IL
Fan motor became noisy and had trouble operating at a constant speed. To your point some weeks ago either the brushes or motor magnets probably failed.

_________________
http://netc.com/chart/view.php?n=1%3AEB789320


Fri Dec 12, 2014 9:12 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Nov 24, 2013 5:14 pm
Posts: 426
Glad everything worked out. And (sometimes) we need to be able to see it to know for sure. Mistery solved...


By the way did you see the new unit's motor "break in period" in your charts?

Kinda cool huh...

Good to know these things...




EB789320 wrote:
Fan motor became noisy and had trouble operating at a constant speed. To your point some weeks ago either the brushes or motor magnets probably failed.

_________________
LP / http://lamarsworldmall.com/weather

View my other posts here:
https://www.netc.com/bb/search.php?keyw ... mit=Search


netc.com (donate will ya?)...


Sun Dec 14, 2014 2:32 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Nov 01, 2013 1:07 pm
Posts: 125
Location: St. Charles, IL
Filter change done at 6:15 am 4/24/15.

_________________
http://netc.com/chart/view.php?n=1%3AEB789320


Fri Apr 24, 2015 6:31 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Nov 24, 2013 5:14 pm
Posts: 426
Yepper it's got to be the sun. Even with a fresh filter you are still spiking.

It's hard if you can't be there to see it...

Check it on your next day off and I'll bet it's in the sun at those times of the day.


The change of sunlight angle over different times of the year is to blame for several spiking stations right now...

Good luck.

_________________
LP / http://lamarsworldmall.com/weather

View my other posts here:
https://www.netc.com/bb/search.php?keyw ... mit=Search


netc.com (donate will ya?)...


Fri Apr 24, 2015 10:00 am
Profile
Moderator
User avatar

Joined: Mon Jan 28, 2013 7:40 pm
Posts: 2733
Location: Illinois
Hello neighbor,

We are over an hours drive away from each other but your the closest outside NETC private radiation station located to me than any other, so I'll call you my neighbor.

:!: I'm writing this open letter because I'm concerned with your seriously high readings since March 11, 2016. I suspect equipment failure of some type might be the possible cause. I know your downwind of the Byron Nuclear Plant, which due to wind patterns I am not, but one of your readings was 4000+ CPM. Having the same equipment as you, a reading that high seems very unlikely without a core meltdown type incident.

I have seen previous users who have had equipment failure of some type which has caused false readings similar to yours. If possible, could you please try to confirm your next high reading to verify your equipment is functioning properly? Feel free to drop me a private message if your wish. Thanks in advance.

_________________
MY OUTSIDE RADIATION MONITORING STATION:
South Beloit, Illinois - GMC200 Outside on HEPA air purifier, ground level, facing West.
http://netc.com/chart/view.php?n=1%3AEB5A139C


Mon Mar 21, 2016 8:20 am
Profile

Joined: Fri Jul 03, 2015 7:04 pm
Posts: 129
Location: Toronto Canada
I agree something seems very odd at St. Charles; the 4 spikes over the past 5 days all start around 9:00 am and peak at exactly 11:00 am.

_________________
http://netc.com/chart/view.php?n=1%3A77D9CCCA.5 Toronto, Ontario, Canada SBM-20 indoors


Mon Mar 21, 2016 12:40 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Nov 01, 2013 1:07 pm
Posts: 125
Location: St. Charles, IL
The device has obviously gone whacko. I have two of them, so I was able to compare the results. It is definitely overly sunlight sensitive although its does NOT sit directly in the sunlight's path. I swapped out the GQ tube and replaced the battery and it appears to be behaving normally, but then shortly thereafter it ran wild yet again. I will need to send the devices in for evaluation/repair. It is not even recharging the battery properly either on one of the units it remains at 33% charge, even though a new battery. I had a similar problem to what I am experiencing a couple of years ago, but these behaviors are quite exaggerated even more so than previously. This issue is beyond a suspect GQ tube in my opinion, but will leave that assessment to the experts at GQ electronics. As a result, I am going to be offline for extended period of time until both units are evaluated and repaired as necessary.

_________________
http://netc.com/chart/view.php?n=1%3AEB789320


Sat Mar 26, 2016 9:40 am
Profile
Moderator
User avatar

Joined: Mon Jan 28, 2013 7:40 pm
Posts: 2733
Location: Illinois
Sorry to hear about your equipment problems. I'm still using the same GMC-200 outside for the past 2+ years running 24/7 flawlessly. Being your nearest NETC private station neighbor, your data has been very valuable to be. Please check your private messages.

_________________
MY OUTSIDE RADIATION MONITORING STATION:
South Beloit, Illinois - GMC200 Outside on HEPA air purifier, ground level, facing West.
http://netc.com/chart/view.php?n=1%3AEB5A139C


Sat Mar 26, 2016 12:01 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Nov 01, 2013 1:07 pm
Posts: 125
Location: St. Charles, IL
my GMC was finally repaired and returned to me earlier today. Just plugged it back in, I suspect it will be back on line later today. hopefully problems resolved, GQ tubes both went bad ( I had two GMC units, a 300E plus and a 300E, both failed), they re-calibrated, tested and should be good to go now.

best,

paul

_________________
http://netc.com/chart/view.php?n=1%3AEB789320


Thu Apr 14, 2016 6:06 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware.