View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Aug 15, 2018 11:07 pm



Reply to topic  [ 4 posts ] 
 The software opens using the wrong com port 
Author Message

Joined: Mon Mar 31, 2014 11:23 am
Posts: 2
Every time I launch the app, I get a com port error message and upon checking, it is trying to use the com port assigned to my printer. I am using Windows 7 Home Premium. The error message says "Opened serial port COM4 Error: Modem Detected!" Device Manager shows COM3 assigned to Prolific USB-to-Serial Comm Port (COM3). Is there a way to direct the app to use COM3?


Sat Dec 20, 2014 12:33 pm
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jan 28, 2013 6:51 pm
Posts: 737
Location: Arkansas
You can set the port number using wapp4netc,exe. It is a drop down menu.


Sat Dec 20, 2014 3:07 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Mar 15, 2013 1:26 am
Posts: 63
Location: Oklahoma City Area
I read this post and it reminded me of a similar issue I currently have with my XP machine running wapp4netc. I know how to manually change the port once wapp4netc is executed. I have my computer setup to automatically reboot and launch wapp4netc in the event of a power failure. However when I test a power failure scenario everything works except I still have to manually change to the correct COM port in wapp4netc.

Question: Is there a way to save the setting or modify the command line so that wapp4netc will launch with a predetermined COM port selected?

Hello HEY, thank you for all that you do!

_________________
MY TWO RADIATION MONITORING STATIONS IN EDMOND OKLAHOMA
Outside >> Air Filter,2nd Floor,GMC200, Indoor >> Window Sill,1st Floor,GMC300
SITE OWNERS CAN POST STATIONS HERE."User Control Panel"~"Profile"~"Edit Signature"


Sat Dec 20, 2014 5:11 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Mar 15, 2013 1:26 am
Posts: 63
Location: Oklahoma City Area
I think I just found the answer to my question here.

http://www.netc.com/bb/viewtopic.php?f=35&t=385

If there is a better answer please let us know.

Thank you.

_________________
MY TWO RADIATION MONITORING STATIONS IN EDMOND OKLAHOMA
Outside >> Air Filter,2nd Floor,GMC200, Indoor >> Window Sill,1st Floor,GMC300
SITE OWNERS CAN POST STATIONS HERE."User Control Panel"~"Profile"~"Edit Signature"


Sat Dec 20, 2014 5:20 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware.